Søk i fagartiklene
Dyreslag
Fagområde
Fritekstsøk
Artikkel
Tittel: | Energistatus og mjølkekvalitet hos geit ved fôring av ulike energikonsentrasjoner |
Dyreslag: | Geit |
Fagområde: | Beite / fôrdyrking, Fôring |
Forfatter: |
Ingjerd Dønnem, Institutt for husdyr og akvakulturvitenskap, UMB Åshild T. Randby, Institutt for husdyr og akvakulturvitenskap, UMB Margrete Eknæs, Institutt for husdyr og akvakulturvitenskap, UMB |
Sammendrag: | Mjølkekvaliteten hos norske mjølkegeiter er ustabil, og i deler av året er mye av mjølka uegna til osteproduksjon. Det største problemet er harsk og besk smak, som har nær sammenheng med et høgt innhold av frie fettsyrer (FFA) i mjølka. Frie fettsyrer i mjølk er et resultat av lipolyse av mjølkefettet, hovedsakelig forårsaket av enzymet lipoprotein lipase (LPL). Dårlig mjølkekvalitet er tidligere funnet å oppstå i midtlaktasjon etter en periode med betydelig energimobilisering. Målet med dette forsøket var å studere endringer i energistatus hos mjølkegeit i tidlig og midtlaktasjon ved fôring av ulike energikonsentrasjoner, og relatere dette til mjølkekvalitet. |
Publisert år: | 2011 |
Referanse: | Husdyrforsøksmøtet 2011 |
PDF: | Last ned artikkelen |
Søkeresultat
388 treff
Gjeterhundprøver og gjeterhundavl
Storteig Horn, Institutt for Husdyr og Akvakulturvitenskap, NMBU, 2016
Tidlig slått surfôr til mjølkegeiter
Flaten, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF), 2015
Mjølkeytelse og holdbarhet etter sanering
Sølverød, TINE BA, Friskere Geiter, Helsetjenesten for geit, 2009
Sjodogg og tilvekst hos lam
Grøva, Bioforsk Økologisk og Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap UMB, 2009