Søk i fagartiklene
Dyreslag
Fagområde
Fritekstsøk
Artikkel
Tittel: | Urea i geitemjølk |
Dyreslag: | Geit |
Fagområde: | Fôring |
Forfatter: |
Gunnhild Helene Breiland, Institutt for husdyr- og akvakulturvitskap, NMBU Margrete Eknæs, Institutt for husdyr- og akvakulturvitskap, NMBU |
Sammendrag: | Gjennom dei siste 15 åra har geitemjølkproduksjonen forbetra seg betydeleg, både med tanke på kvalitet og yting. I tidsrommet 2001-2014 har gjennomsnittleg proteininnhald i norsk geitemjølk auka frå 2,69% til 3,19%. I same tidsrom har mjølkeytinga auka med 14 kg/år pr. årsgeit. |
Publisert år: | 2015 |
Referanse: | Sau og Geit 5/2015 |
PDF: | Last ned artikkelen |
Søkeresultat
388 treff
Gjeterhundprøver og gjeterhundavl
Storteig Horn, Institutt for Husdyr og Akvakulturvitenskap, NMBU, 2016
Tidlig slått surfôr til mjølkegeiter
Flaten, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF), 2015
Mjølkeytelse og holdbarhet etter sanering
Sølverød, TINE BA, Friskere Geiter, Helsetjenesten for geit, 2009
Sjodogg og tilvekst hos lam
Grøva, Bioforsk Økologisk og Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap UMB, 2009