Søk i fagartiklene
Dyreslag
Fagområde
Fritekstsøk
Artikkel
Tittel: | Frie fettsyrer i melka: - Gunstig genstatus reduserer risikoen for trekk |
Dyreslag: | Geit |
Fagområde: | Avl |
Forfatter: |
Thor Blichfeldt, Norsk Sau og Geit |
Sammendrag: | Frie fettsyrer stiger vanligvis fra kjeing til midt i laktasjonen, og mye mer hos «Null-Null»-geiter enn hos geiter med en gunstigere genstatus. Et målbevisst arbeid for å endre kaseingenstatusen i riktig retning vil derfor redusere risikoen for trekk i melkeprisen. Det er nå godt kjent at geiter med genvarianten «Null*Null» i alfa-S1- kaseingenet har et høyere nivå av frie fettsyrer enn geiter med variantene «Ikke-null*Null» og «Ikke-null*Ikke-null». Men er forskjellen mellom genvariantene konstant gjennom laktasjonen? I denne artikkelen ser avlssjef Thor Blichfeldt nærmere på dette. |
Publisert år: | 2011 |
Referanse: | Sau og Geit 3/2011 |
PDF: |
Last ned artikkelen ![]() |
Søkeresultat
388 treff
Gjeterhundprøver og gjeterhundavl
Storteig Horn, Institutt for Husdyr og Akvakulturvitenskap, NMBU, 2016
Tidlig slått surfôr til mjølkegeiter
Flaten, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF), 2015
Mjølkeytelse og holdbarhet etter sanering
Sølverød, TINE BA, Friskere Geiter, Helsetjenesten for geit, 2009
Sjodogg og tilvekst hos lam
Grøva, Bioforsk Økologisk og Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap UMB, 2009