Søk i fagartiklene
Artikkel
Tittel: | Energistatus og mjølkekvalitet hos geit ved fôring av ulike energikonsentrasjoner |
Dyreslag: | Geit |
Fagområde: | Beite / fôrdyrking, Fôring |
Forfatter: |
Ingjerd Dønnem, Institutt for husdyr og akvakulturvitenskap, UMB Åshild T. Randby, Institutt for husdyr og akvakulturvitenskap, UMB Margrete Eknæs, Institutt for husdyr og akvakulturvitenskap, UMB |
Sammendrag: | Mjølkekvaliteten hos norske mjølkegeiter er ustabil, og i deler av året er mye av mjølka uegna til osteproduksjon. Det største problemet er harsk og besk smak, som har nær sammenheng med et høgt innhold av frie fettsyrer (FFA) i mjølka. Frie fettsyrer i mjølk er et resultat av lipolyse av mjølkefettet, hovedsakelig forårsaket av enzymet lipoprotein lipase (LPL). Dårlig mjølkekvalitet er tidligere funnet å oppstå i midtlaktasjon etter en periode med betydelig energimobilisering. Målet med dette forsøket var å studere endringer i energistatus hos mjølkegeit i tidlig og midtlaktasjon ved fôring av ulike energikonsentrasjoner, og relatere dette til mjølkekvalitet. |
Publisert år: | 2011 |
Referanse: | Husdyrforsøksmøtet 2011 |
PDF: | Last ned artikkelen |
Søkeresultat
118 treff
Tidlig slått surfôr til mjølkegeiter
Flaten, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF), 2015
Mjølkeytelse og holdbarhet etter sanering
Sølverød, TINE BA, Friskere Geiter, Helsetjenesten for geit, 2009