Søk i fagartiklene
Artikkel
Tittel: | Urea i geitemjølk |
Dyreslag: | Geit |
Fagområde: | Fôring |
Forfatter: |
Gunnhild Helene Breiland, Institutt for husdyr- og akvakulturvitskap, NMBU Margrete Eknæs, Institutt for husdyr- og akvakulturvitskap, NMBU |
Sammendrag: | Gjennom dei siste 15 åra har geitemjølkproduksjonen forbetra seg betydeleg, både med tanke på kvalitet og yting. I tidsrommet 2001-2014 har gjennomsnittleg proteininnhald i norsk geitemjølk auka frå 2,69% til 3,19%. I same tidsrom har mjølkeytinga auka med 14 kg/år pr. årsgeit. |
Publisert år: | 2015 |
Referanse: | Sau og Geit 5/2015 |
PDF: | Last ned artikkelen |
Søkeresultat
118 treff
Tidlig slått surfôr til mjølkegeiter
Flaten, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF), 2015
Mjølkeytelse og holdbarhet etter sanering
Sølverød, TINE BA, Friskere Geiter, Helsetjenesten for geit, 2009