Søk i fagartiklene
Artikkel
Tittel: | Frie fettsyrer i melka: - Gunstig genstatus reduserer risikoen for trekk |
Dyreslag: | Geit |
Fagområde: | Avl |
Forfatter: |
Thor Blichfeldt, Norsk Sau og Geit |
Sammendrag: | Frie fettsyrer stiger vanligvis fra kjeing til midt i laktasjonen, og mye mer hos «Null-Null»-geiter enn hos geiter med en gunstigere genstatus. Et målbevisst arbeid for å endre kaseingenstatusen i riktig retning vil derfor redusere risikoen for trekk i melkeprisen. Det er nå godt kjent at geiter med genvarianten «Null*Null» i alfa-S1- kaseingenet har et høyere nivå av frie fettsyrer enn geiter med variantene «Ikke-null*Null» og «Ikke-null*Ikke-null». Men er forskjellen mellom genvariantene konstant gjennom laktasjonen? I denne artikkelen ser avlssjef Thor Blichfeldt nærmere på dette. |
Publisert år: | 2011 |
Referanse: | Sau og Geit 3/2011 |
PDF: | Last ned artikkelen |
Søkeresultat
118 treff
Tidlig slått surfôr til mjølkegeiter
Flaten, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF), 2015
Mjølkeytelse og holdbarhet etter sanering
Sølverød, TINE BA, Friskere Geiter, Helsetjenesten for geit, 2009